COOL

Heb je (een hoger risico op) diabetes, hart -en vaatziekten, ben je zwaarlijvig of heb je ernstig overgewicht? Dan kom je in aanmerking voor het leefstijlprogramma Coaching op Leefstijl. In de meeste gevallen wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar en is het dus helemaal gratis. 

Maatregelen Corona

Om de gezondheid van deelnemers van het COOL-programma en mijzelf te kunnen blijven waarborgen, vinden er tot nader bericht geen fysieke groepsbijeenkomsten plaats. Wel zal het programma online doorgaan! Het is juist zeker in deze tijd belangrijk te werken aan een gezonde leefstijl.

De groepsbijeenkomsten vinden digitaal plaats (via ZOOM). Dit wordt goed ontvangen door de huidige deelnemers. De online bijeenkomsten zullen blijven totdat het veilig genoeg en toegestaan is om met meerdere personen bij elkaar te komen.

Omdat het programma dus doorloopt, starten er ook nieuwe groepen. Aanmelden met verwijzing van de huisarts kan dus gewoon!

Mocht je hierover vragen hebben, neem dan contact met me op!

 

In het kort

 • Een 2 jaar durend programma gericht op duurzame gedragsverandering en een gezondere leefstijl
 • Gericht op blijvend resultaat op de lange termijn, niet op snelle winst
 • Voor iedereen vanaf 18 jaar met een BMI vanaf 25 met maximale motivatie om het hele programma te volbrengen
 • Vergoed vanuit de basisverzekering zónder eigen risico (dus geen kosten)
 • Zowel groeps- als individuele bijeenkomsten
 • Gemiddeld 1x per maand een contactmoment
 • Uitgevoerd door een gekwalificeerde leefstijlcoach (BLCN)
 • Locatie in Zundert, Noord-Brabant

De gecombineerde Leefstijlinterventie

Vanaf januari 2019 is het CooL (Coaching op Leefstijl) programma opgenomen in de basisverzekering als Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLi). Het is een programma gericht op het verbeteren van de algehele leefstijl van mensen die als doel hebben om blijvend gewicht te verliezen.

Dat betekent meer aandacht voor goede voeding, meer beweging maar ook zeker voor slaap, stress, ontspanning, planning en balans in werk & privé.

Door wie?

Dit programma wordt verzorgd door Rick Gommers, leefstijlcoach en voormalig fysiotherapeut wie aangesloten is bij de BLCN. Hij heeft de vereiste licentie om het programma uit te mogen voeren en zal met jou het gehele programma doorlopen en jouw steun zijn.

Voor wie?

 Je komt in aanmerking voor het COOL-programma wanneer je;

 • Overgewicht hebt (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) met een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten 
 • Of ernstig overgewicht hebt (een BMI > 30)

En:

 • Een verwijzing hebt van jouw huisarts (aangesloten bij Het Huisartsenteam)
 • Gemotiveerd bent om het tweejarig programma te volbrengen.

Kosten?

Het programma is opgenomen in de basisverzekering en uitgesloten van eigen bijdrage. Deelname kost je dus niets.

Waar?

Alle bijeenkomsten en contactmomenten vinden plaats in Zundert. De locaties voor groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken zijn niet hetzelfde.

Wanneer?

Een groep start wanneer er voldoende deelnemers zijn (min. 8 personen). Doorlopend starten er groepen op dinsdagavond (aanvangstijden 18:15 en 20:00)

Denk je in aanmerking te komen en zou je aan het programma deel willen nemen? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op om je te helpen bij het regelen van de verwijzing en de planning te bespreken.

Wat bereik ik met COOL?

Het CooL-programma streeft naar een meetbare verbetering in de leefstijl; een betere gezondheid en kwaliteit van leven. Er zal worden gewerkt aan meer basiskennis, inzicht in persoonlijke valkuilen of drempels en motivatie zonder een te grote focus op afvallen. Je leert zelf een bewuste, gezonde keuze te maken op basis van wat bij jou persoonlijk past.

Uiteindelijk merk je dat dit een positieve verandering tot gevolg heeft op bijvoorbeeld het gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose of cholesterol.

De inhoud van het programma

Het programma bestaat uit een basisprogramma en een onderhoudsprogramma en duurt in totaal 2 jaar. In totaal heb je 16 groepsbijeenkomsten en 8 persoonlijke contactmomenten waarvan 1 intakegesprek en 1 eindgesprek. 

Het basisprogramma doorloop je in ongeveer 8 maanden en is dus wat intensiever met evenveel contactmomenten in een korter tijdsbestek dan het onderhoudsprogramma (duur van 16 maanden).

De groepsbijeenkomsten laten zich het beste omschrijven als workshops met gezondheidsthema’s. We gaan werken met deze onderwerpen waarna je hier thuis mee aan de slag gaat. In de individuele gesprekken kunnen we dan dieper op jouw persoonlijke situatie ingaan.